William Easterly: Břímě bílého muže: Proč pomoc Západu třetímu světu selhává? - Profant, Tomáš (Czech Journal of International Relations, 2010)
William Easterly: Břímě bílého muže: Proč pomoc Západu třetímu světu selhává? 1. vydání. Praha: Academia, 2010, 454 stran, ISBN 978-80-200-1776-5.